Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ CHEF ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ


Ο Βαγγέλης Δρίσκας γεννήθηκε στην Κομοτηνή και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Τα τελευταία 18 χρόνια συνεργάζεται ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια και εταιρίες τροφίμων. Το μαγειρικό του στίγμα είναι η ελληνική δημιουργική και μεσογειακή κουζίνα. Από το 2001 έχει συνεργαστεί με τις τηλεοπτικές εκπομπές «Στην κουζίνα ολοταχώς» Mega, «10-2» ΕΤ1, “PR” ΝΕΤ, «Καφές με την Ελένη» Alpha.
Διδάσκει σε ιδιωτική σχολή Γαστρονομικής Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα παραδίδει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα την ελληνική (σύγχρονη και παραδοσιακή) και μεσογειακή κουζίνα. Επίσης αρθρογραφεί και γράφει συνταγές στο Gourmet της Ελευθεροτυπίας και στο Real Simple (Greece). Τον Οκτώβριο του 2007 κυκλοφόρησε “Το Ημερολόγιο Μαγειρικής του Βαγγέλη Δρίσκα για το 2008, Αθήνα-Πεκίνο”.
Τον Νοέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε το τρίτο του βιβλίο "Ένας Χρόνος στην Κουζίνα του Βαγγέλη Δρίσκα" με τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές συνταγές. Το βιβλίο πήρε 2 Τιμητικές Διακρίσεις στα Gourmand World Cookbook Awards 2006 που έλαβαν χώρα στο Πεκίνο τον Απρίλιο του 2007: ¨Καλύτερο Βιβλίο Τηλεοπτικών Συνταγών στον κόσμο¨ και ¨Καλύτερη Φωτογράφιση Βιβλίου Μαγειρικής στον κόσμο¨.Το πρώτο του βιβλίο «Κάθε Μέρα Σεφ» του οποίου κυκλοφορεί και αγγλική έκδοση με τίτλο “The Ultimate Greek Cookbook” καθώς και τo δεύτερο «Αρωματική Κουζίνα» πήραν τιμητική διάκριση στην κατηγορία «Καλύτερο Βιβλίο από Σεφ στον Κόσμο» (Best in the World Chef Cookbook, Honourable Mention) στο τελικό στάδιο του διεθνούς διαγωνισμού Gourmand World Cookbook Awards 2003 και 2004 αντίστοιχα.
Τον Σεπτέμβριο 2005 κυκλοφόρησε το «Ημερολόγιο Μαγειρικής του Βαγγέλη Δρίσκα για το 2006» το οποίο ξεχώρισε ως το «Πιο Πρωτότυπο Ελληνικό Βιβλίο Μαγειρικής» (Best Innovative Food Book) στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand World Cookbook Awards 2005, μετά το επιτυχημένο του «Ημερολόγιο Μαγειρικής για το 2005». Συμμετείχε επίσης, με συνταγές ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, στην ειδική έκδοση της ισπανικής εφημερίδας El Mundo “Crecia” (Cocinas del Mundo) με θέμα την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη κουζίνα, που κυκλοφόρησε στην ισπανική αγορά το καλοκαίρι του 2005. Στις αντίστοιχες εκδόσεις άλλων εθνικών κουζινών συμμετείχαν σημαντικοί σεφ όπως ο Ferran Adria, Michel Bras και ο Jean-Michel Lorain. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοθέση του Βαγγέλη Δρίσκα www.driskas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου