Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΦΡΙΔΗΣ

 ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ



                                                                                ΥΛΙΚΑ 

- 200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ 

- 3 ΜΕΤΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ

- 1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΦΡΕΣΚΟ

- 100 ΜΙΛΙΛΙΤΡΑ ΚΟΝΙΑΚ

- ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

- 6 ΤΕΜΑΧΙΑ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

- 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΧΤΑΠΟΔΙ

- 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙ

- 6 ΤΕΜΑΧΙΑ ΜΥΔΙΑ {ΜΕ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ}

- 6 ΤΕΜΑΧΙΑ ΜΕΤΡΙΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

- 2 ΜΙΚΡΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ

- 500 ΜΙΛΙΛΙΤΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

- 1 ΛΑΙΜ

- 60 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ

- 2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ

- ΜΠΑΧΑΡΙ

- ΑΛΑΤΙ

- ΠΙΠΕΡΙ


                                                                                 ΕΚΤΕΛΕΣΗ


ΑΡΧΙΚΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΘΑΡΟΤΟΥ:ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ,ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΒΡΑΣΜΕΝΟ {ΑΛ ΝΤΕΝΤΕ}.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΣΚΕΥΟΣ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΛΥΦΟΙ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΖΩΜΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΑ ΚΕΛΥΦΟΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ,ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΤΟΜΑΤΑ,ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ,ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ''ΔΕΣΕΙ'' Ο ΖΩΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΙΤΑ.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙ,ΔΑΦΝΗ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.
ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΜΑΣ,ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ,ΤΙΣ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ,ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ.ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΜΟ ΜΑΣ.
ΤΕΛΟΣ,ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ,ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΛΑΙΜ,ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου