Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

2 ΚΙΛΑ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ

- 3 ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΡΟΤΑ

- 4 ΜΕΤΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

- 1 ΜΙΚΡΟ ΜΑΤΣΟ ΣΕΛΕΡΙ

- 500 ΜΙΛΙΛΙΤΡΑ ΚΡΑΣΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

- ΜΕΛΙ

- ΞΥΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ

- ΑΛΑΤΙ

- ΠΙΠΕΡΙ
 


                                                                          ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΡΧΙΚΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 15-20 ΛΕΠΤΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΧΟΝΤΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΚΑΡΟΤΑ,ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ [ΤΑΨΙ].
ΕΠΕΙΤΑ ΜΑΡΙΝΑΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΚΑΛΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ,ΚΑΙ ΤΙΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ [ΤΑΨΙ] ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 250 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 2,5 ΩΡΕΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΞΥΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΣΕΤΑΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 30 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ,ΕΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΨΗΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΤΣΕΤΑ,ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΑΠΟ ΣΙΤΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ.
 
ΜΙΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΓΕΙΡΑ ΓΙΩΡΓΟ ΛΥΚΟΦΡΙΔΗ 

2 σχόλια: