Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΛΑ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΎΛΑ

Υλικά

(για 40 κομματια)

200 γραμμάρια καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κυβακια

500 γραμμάρια κανταΐφι

350 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη

100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμενο

260 γραμμάρια κρεμά γάλακτος

2 αυγά χτυπημένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύεται την κεφαλογραβιερα το γκούντα και τη γαλοπούλα .Στη συνέχεια χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το αλατοπιπερο και  ρίχνετε  τη μισή ποσότητα στο μείγμα των τυριών . Μαδάτε το κανταΐφι και το χωρίζετε σε 40 λωρίδες . Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα των τυριών και της γαλοπούλας . Διπλώνετε χαλαρά έτσι ώστε να σχηματίσετε κυλινδρικά ρολά που τα στρίβετε πολύ ελαφρά . Τοποθετείτε τα ρολακια στο ταψί  το ένα δίπλα στο άλλο , Ζεσταίνετε ελαφρά το βούτυρο ,για να λιώσει καλά αλλά να μην καεί πολύ και το αφήνετε να γινει χλιαρό όχι καυτό . Περιχύνετε κουταλιά κουταλιά τα ρολά πρώτα με το βούτυρο και κατόπιν με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας γάλακτος και αυγών . Ψήνετε στους 180 C για 30-35 λεπτά μεχρι να ροδίσουν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου