Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

ΨΩΜΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΑΡΙΟΣ ΓΛΥΚΑΣ & ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 24 γρ. ξερή μαγιά
  • Χλιαρό νερό
  • Ρίγανη
  • Σουσάμι
  • Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι, όπου έχουμε βάλει ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Έπειτα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα φλιτζάνι ρίχνουμε χλιαρό νερό και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και ανοίγουμε στο κέντρο του μια λακούβα και ρίχνουμε μέσα την διαλυμένη μαγιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλα.
Συμπληρώνουμε νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Θέλουμε το μίγμα μας να γίνει ένας πηχτός και κολλώδης χυλός. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σκόρδο με το ελαιόλαδο από το τηγάνι καθώς και τα φυλλαράκια ρίγανης. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, σκεπάζουμε το μπωλ και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου.
Το τοποθετούμε σε φόρμα και το ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου