Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2008

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ


ΥΛΙΚΑ:

1 Κιλό σύκα

1/2 Κιλό ζάχαρη φρουκτόζη

1 Λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά τα σύκα μας και τα κόβουμε στην μέση

Η διαδικασία είναι όπως και στην μαρμελάδα βερίκοκο τοποθετούμε τα σύκα στον πάτο της κατσαρόλας προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε τα υλικά μας τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.

Την επομένη τα βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και όταν δέσει η μαρμελάδα μας ρίχνουμε το λεμόνι και το αφήνουμε να πάρει μία βράσει ακόμα.

Τέλος αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει και την τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο στεγνό και κλείνουμε αεροστεγώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου