Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2008

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ


ΥΛΙΚΑ

550 γρ. ζάχαρη

• ½ κιλό λεμόνια

• 50 ml. νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό από τα μισά λεμόνια.Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

2. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις φλούδες των λεμονιών σε ζουλιέν, τα οποία αρχικά έχουμε μπλανσάρει (ζεματίσει) για 2 λεπτά.

3. Προσθέτουμε τη σάρκα των υπόλοιπων λεμονιών σε φέτες (a vif) και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή θερμοκρασία γι’ άλλα 15 λεπτά.

4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο.

2 σχόλια:

  1. εξαιρετική...θαυμασιο μπλογκ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψιλοαποτυχία μου βγήκε εμένα! Μπορεί να φταίω και εγώ αλλά μου βγήκε σαν νερουλό γλυκό νεράτζι!
    Εσένα πως σου έπηξε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή