Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2008

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Υλικά:

1 κιλό κολοκύθια

2 μέτρια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 αυγά

Ι φλιτζάνι τυρί τριμμένο

1 φλιτζάνι φρυγανιά αλεσμένη

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε και τα βάζουμε στο τρυπητό με 1 κουταλιά αλά­τι να στραγγίσουν όσο γίνεται περισσότερο. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμο­ποιούμε κάποιο ύφασμα και πιέζουμε τα κολοκύθια μέσα σ' αυτό ώστε να φύγουν τα υγρά.

Σε βαθύ μπολ μεταφέρουμε τα κολοκύ­θια και προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο τα κρεμμύδια, τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, το πιπέρι και τη φρυγανιά, ρίχνοντας και άλλη αν δεν είναι αρκετά πυκνό το μείγμα.Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανιστοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου