Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΠΑΝΑΝΑ




Υλικά


5 μπανάνες ώριμες


3 κουταλιές σούπας φρέσκος χυμός λεμόνι


2/3 φλυτζανιού χυμός ροδάκινο


1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη




Εκτέλεση


Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και με ένα πηρούνι λιώστε τις για να υπάρχουν και μικρά κομματάκια μπανάνας. Τοποθετήστε τις μπανάνες σε μια βαριά κατσαρόλλα με το χυμό λεμόνι, το χυμό ροδάκινο, τη ζάχαρη και μέχρι να βράσει. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε ήπια τη μαρμελάδα για 30 λεπτά μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος πολτός ανακατεύοντας συχνά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα και αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει. Με ένα κουτάλι την βάζετε σε βάζα αφού πρώτα τα έχετε αποστειρωμένα. Μην γεμίσετε μέχρι πάνω τα βάζα. Αφήστε τη μαρμελάδα δροσερή στη θερμοκρασία δωματίου.

7 σχόλια:

  1. πολυ ωραια και ευκολη μου ακουγεται :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα.μολις εφτιαξα τη μαρμελαδα. αντικατεστησα το χυμο ροδακινου με φρεσκο χυμο πορτοκαλιου [γιατι ηθελα να τη φτιαξω αμεσως μολις διαβασα τη συνταγη και δεν ειχα στο σπιτι χυμο ροδακινο] και ομολογουμενως εγινε τελειααα!!! ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ακολουθησα τις οδηγιες πιστα
    η μαρμελαδα ειναι υπεροχη!
    συγχαρητηρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλο μεσημερι πραγματικα ειναι υπεροχη και επιτελους δεν πεταω τις μπανανες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παρα πολυ ωραια!!!εγω προσθεσα και μηλα που ειχα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιστευω οτι εδωσες μια ομορφη νοτα στης γευσης φρουτων καλη συνεχεια και παντα επιτυχιες στην ζωη σου

      Διαγραφή