Κυριακή, 18 Μαΐου 2008

ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ


Υλικά
1 1/2 κούπα αλεύρι δυνατό

2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό

1/2 κουταλάκι αλάτι

1 1/4 κούπας νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
6 αυγά
λάδι για τηγάνισμαγια το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι ή γλυκόζηγια το γαρνίρισμα
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση


Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το σιμιγδάλι. Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και το λίπος σε μια μικρή βαθιά κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει δυνατά, σβήστε τη φωτιά και αφήστε την κατσαρόλα επάνω σ' αυτή. Ρίξτε μεμιάς το αλεύρι και ανακατέψτε γρήγορα μ' ένα ξύλινο κουτάλι, έως ότου γίνει ζύμη σφιχτή, που θα ξεχωρίσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και θα μαζευτεί σαν μπάλα γύρω από το κουτάλι. Αδειάστε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ κι αφήστε τη, να κρυώσει 8'-10'. Στο διάστημα αυτό, ετοιμάστε το σιρόπι. Ανακατέψτε σε μια κατσαρόλα τα υλικά και βράστε τα 5'. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Χτυπήστε τη ζύμη με το γάντζο ζυμώματος και ρίξτε μέσα ένα-ένα τ' αυγά. Αφήστε κάθε αυγό να ενσωματωθεί καλά με τη ζύμη, πριν ρίξετε το επόμενο. Ρίξτε τόσα αυγά, όσα χρειάζονται, για να γίνει μια ζύμη απαλή και γυαλιστερή, που να μην τρέχει. Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο ή σε φριτέζα, κάψτε μπόλικο λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό καλαμποκέλαιο). Βάλτε τη ζύμη σε σακούλα με χοντρή μύτη σε σχήμα αστεριού και άνοιγμα 1 εκ. Πιέζοντας τη σακούλα, κόψτε με υγρό μαχαίρι κορδόνια ζύμης με μήκος 5 εκ. μέσα στο καυτό λάδι. Βάλτε τόσα, όσα χωράει η κατσαρόλα και πατώντας τα με τρυπητή κουτάλα, ώστε να καλύπτονται από το λάδι, αφήστε τα να ροδοψηθούν ολοτρόγυρα. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα κι ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί, να φύγει η περίσσεια του λαδιού. Ρίξτε τα κατόπιν στο σιρόπι, αφήστε τα 5' και ύστερα βγάλτε τα σε πιατέλα. Πασπαλίστε τα με καρύδια. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, έως ότου τελειώσει η ζύμη. Σερβίρετέ τα την ίδια ημέρα. ΄Οσα περισσέψουν, φυλάξτε τα στο ψυγείο σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη.
ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ

4 σχόλια:

  1. τα λατρευω τα τουλουμπακια. θα κανω μια δοκιμη στην συνταγη σιγουρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η συνταγή για τα τουλουμπάκια ειναι απο το site της Βέφας....
    καταλαβαίνω πως μπορεις να εχεις για ενα γλυκο 15 διαφορετικες συνταγες που λιγο πολυ εχουν τα ιδια υλικα ισως με διαφορετικες αναλογίες....
    Εσύ ομως δεν εκανες τον κοπο να αλλάξεις ουτε μια λέξη απο την συνταγή ουτε καν απο την εκτέλεση
    αν θες την επομενη φορα απλα να αναφερεις οτι δεν ειναι δικη σου η συνταγή
    ps: οι συνταγες της Βεφας δεν μου αρεσουν καθολου αλλα νομίζω πως αυτό ειναι κλοπη πνευματικης ιδιοκτησίας και δεν ειναι καθολου σωστο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να είσαι κάλα για την διεκρίνιση που εδωσες απλα θα ηθελα να ενημερωσω και εγω με την σειρα μου οτι κάποιες και όχι όλες η συνταγές έχουνε μπει απο κάποια άλλα site για αυτο και ονομάζονται kitchen world ειναι συνταγες απο ολο των κόσμο να είσαι καλα και θα το διορθώσω σε ευχαριστω και πάλι με φιλική εκτίμηση ΜΑΡΙΟΣ ΓΛΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η συνταγη ειναι μαπα! το σχημα δε βγηκε καθολου καλο, ηταν λες και φτιαχνουμε λουκουμαδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή