Σάββατο, 19 Απριλίου 2008

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ:

6 Κουβερτούρες

1 Κούπα ζάχαρη

200 γρ Μαρασκίνο κεράσια

3 βούτυρα ανάλατα 250 γρ το καθένα

1ο Αυγά

4 Κούπες αλεύρι φαρίνα

2 κούπες κρέμα γάλακτος


ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Σε ένα Μπέν Μαρί λιώνουμε της 4 κουβερτουρες μαζί με τα 2 βούτυρα και το φλιτζάνι ζάχαρη , όταν λιώσουν τα υλικά μας καλά το αφήνουμε στο Μπεν Μαρί να το διατηρεί ζεστό

Κατόπιν παίρνουμε τα αυγά μας και τα διαχωρίζουμε ασπράδια και κοκκινάδια, τα κοκκινάδια τα βάζουμε σε ένα ποτήρι και το αφήνουμε στην άκρη, παίρνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα.

Τώρα θα πάρουμε την κατσαρόλα μέσα από το Μπεν Μαρί που είναι λιωμένη η σοκολάτα και θα ρίξουμε της 2 κούπες αλεύρι και με ένα μίξερ θα το χτυπήσουμε, όταν το μείγμα γίνει ένα τότε ρίχνουμε μέσα τα κοκκινάδια και ανακατεύουμε, στην συνέχεια βάζουμε και την άλλη κούπα αλεύρι και ανακατεύουμε το ίδιο μέχρι το μείγμα να γίνει ένα, συνεχίζοντας ρίχνουμε την μαρέγκα μέσα και το υπόλοιπο αλεύρι και τα χτυπάμε και αυτά στο μίξερ και όταν το μείγμα μας έχει γίνει αφράτο τότε παίρνουμε τα κεράσια μαρασκίνο και τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην ζύμη μας.

Παίρνουμε ένα ταψί 30 χ 30 και το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε και τοποθετούμε μέσα την ζύμη μας .

Τέλος την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά, αφού είναι έτοιμη ετοιμάζουμε την σάλτσα σοκολάτας που θα ρίξουμε για να τραβήξει.


Παίρνουμε το Μπεν Μαρί και βάζουμε της 2 κουβερτούρες κομμένες , το βούτυρο, και την κρέμα γάλακτος, όταν λιώσουν και είναι σε ρευστή μορφή και ζεστή τότε ρίχνουμε μέσα στην φόρμα με την σάλτσα μας και αφήνουμε σε μια γωνιά να τραβήξει και να γίνει η σοκολατόπιτα μας .


ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΡΒΊΡΕΤΑΙ ΒΆΛΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΆΘΕ ΚΟΜΜΆΤΙ ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΆΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ

1 σχόλιο:

  1. Καλά τώρα μιλάμε Μάριε με τσάκισες! I love chocolate!
    Έτσι στο περίπου, για πόσες θερμίδες μιλάμε για το κάθε κομμάτι (σε μερίδα ζαχαροπλαστείου αναφέρομαι);

    ΑπάντησηΔιαγραφή