Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2008

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

Υλικά


1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι βανίλια

1/2 κουταλάκι αλάτι

1 κούπα βούτυρο

1 1/2 κούπα ζάχαρη

4 αυγά

2 κροκάδια

1/2 κούπα γάλα

30 γρ. αμμωνία

Ατομα: Γίνονται 60-80 κουλουράκια

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες

Χρόνος ψησίματος: 30'


Εκτέλεση
Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα-ένα τ' αυγά και τα κροκάδια. Διαλύστε την αμμωνία στο γάλα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι σε δόσεις. Ζυμώστε με το γάντζο για ζύμωμα ή με το χέρι, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Πλάστε κορδόνια στο πάχος του μικρού δακτύλου και τυλίξτε τα σε διάφορα σχήματα. Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν. Αλείψτε με το κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και ψήστε τα σε φούρνο 180 βαθμών Κελσίου, για 20'-30'. Φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου