Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2007

Ξιφίας με Σάλτσα Εστραγκόν


Θερμίδες:405

Υλικά
2 κιλά φιλέτο ξιφία, 1 ½ κιλό λαχανάκι Βρυξελλών,1 ½ κιλό μπρόκολο, 1 κιλό καρότα, 10 μικρά κρεμμύδια, 5 κουταλιές λάδι, αλάτι, πιπέρι.
Για τη σάλτσα: 50 γρ. Βούτυρο2 σκελίδες σκόρδο, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 3 κουταλιές, 1 ½ φλυτζάνι γάλα αποβουτυρωμένο, 3 κουταλιές ψιλοκομένο εστραγκόν, ξύσμα λεμονιού 3 κουταλιές χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαχανικά και τα βγάζουμε πριν λιώσουν. Παίρνουμε τα φιλέτα ξιφία. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και αλάτι. Τα ψήνουμε σε φύλλα λαδόκολλας για 30` σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σάλτσα Εστραγκόν: λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρινα κοχλάσει. Το βγάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα λίγο- λίγο. Το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να βράσει και να πηχρώσει. Προσθέτουμε το εστραγκόν, το το ξύσμα λεμονιου, το αλάτι και το χυμο λεμονιού.
Σερβίρουμε το ψάρι με τα λαχανικά και τη σάλτσα εστραγκόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου